Suomalaista vaalirumbaa – ääni kampanjoivalle ehdokkaalle

I CREATE FIRSTS.

Suomalaista vaalirumbaa – ääni kampanjoivalle ehdokkaalle

May 27, 2009 Merkinnät Politiikka 0

Eurovaalien ennakkoäänestys alkaa tänään, ja yllättäen se saa aikaan suurenmoista pöhinää. Facebook on aivan täynnä vaalijuttuja, aivan kuten kaikki muutkin sähköiset mediat. Vaikka olenkin aikaisemmin kritisoinut ehdokkaita “huonosta käyttäytymisestä” sosiaalisissa medioissa, pitää kuitenkin nostaa hattua monelle, jotka jaksavat kampanjoida, juosta turuilla ja toreilla, keskustella netissä ja tsempata omaa kannattajajoukkoaan kaikilla rintamilla.

Monet ovat tehneet tätä kampajointia jo tovin, toiset tuntuvat keskittyvän viimeiseen pariin viikkoon. Mielenkiintoista tuntuu olevan se, että puolueet näkyvät hyvin eri tavoin ja eri medioissa. Itse olen nähnyt omassa ympäristössäni lähinnä Vihreiden, Kokoomuksen ja Keskustan viestejä aiheesta. Muut puolueet eivät ole minun silmiini sattuneet ennen viime viikonloppua.

Ketä sitten pitäisi äänestää? Ihmistä vai puoluetta? Itse uskon ihmisen äänestämiseen, sillä Euroopan Parlamentissa tarvitaan ihmisiä, joilla on henkilökohtaisia kykyjä toimia Suomen parhaaksi. Tässä ei ole niinkään kysymys puoluekannasta kuin siitä, millä meille tärkeät asiat saadaan työstettyä parhain päin.

Minun ehdokkaani ominaisuuksiin kuuluu oma osaaminen yhteiskunnallisten, kansainvälisten ja taloudellisten asioiden hoitamiseen. Lisäksi laaja kielitaito, jolla pystyy kahdenkeskiseen neuvotteluun, on tärkeää. Samoin verkostot – kenet ehdokas tuntee ja onko hän arvostettu.

Tällaisia ehdokkaita löytyy kyllä jokaisesta puolueesta, joten kysymys on vain siitä, kuka tuntuu itselle sopivalta – sellaiselta, jonka tuntee omakseen ja joka mahdollisesti kuuntelee myös valittuaan sinun ääntäsi.

Kauppalehden blogaajista Nina Suomalainen (Kokoomus) on yksi henkilöistä, joka täyttää näitä vaatimuksia. Nina on tehnyt merkittävän kansainvälisen uran, luonut verkostoja, puhuu ihan oikeasti niitä oikeita kieliä ja pystyy määrätietoisesti viemään asioita eteenpäin. Ninan kevyesti kriittinen kommentti aikaisempaan kirjoitukseeni oli osoitus niistä ominaisuuksista, joita MEPiltä tarvitaan.
Jotta tämä kirjoitus ei mene pelkästään yhden ehdokkaan mainostamiseen, muina varteenotettavina ehdokkaina erilaisine vahvuuksineen voitaneen listata Jyrki Kasvi (vihreät, tietoyhteiskuntaosaaminen), Risto EJ Penttilä (Kokoomus, talous ja yhteiskunta) ja Anna Moring (Vihreät, tasa-arvoasiat, perhepolitiikka).

Nämä pääsivät minun shortlistaukseeni. Miksi? No ensinnäkin, olen kommunikoinut suoraan kaikkien näiden ehdokkaiden kanssa, sekä oikeassa elämässä, että netissä. Kaikilla on hyviä ajatuksia, ja lisäksi he osaavat nähdä asiat asioina sokean eteenpäin ryntäämisen sijaan.

Niin, keitäs muita hyviä ehdokkaita näissä vaaleissa olikaan? (vastaukset perusteluineen kommentteihin, kaikki julkaistaan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *