Miten aloittaa oma YouTube-kanava?

I CREATE FIRSTS.

Miten aloittaa oma YouTube-kanava?

September 1, 2015 Digi Internet Media Social Media 1
Setä Tubettaa

YouTube on tällä hetkellä yksi kohutuimmista sosiaalisen median kanavista. Lähes kaikki ovat käyttäneet sitä ja katsoneet videoita, mutta harvempi on itse tuottanut sisältöä saati perustanut omaa YouTube-kanavaansa.

Setä Tubettaa

Setä Tubettaa YouTube-screenshot

Itse olen aloittanut YouTuben käytön jo vuonna 2006 ja ensimmäinen video on ladattu palveluun jo niinkin aikaisin kuin tammikuussa 2007.  Runsas vuosi sitten aloin kuitenkin miettimään YouTuben systemaattista käyttöä ja perustin kokonaan uuden YouTube-kanavan nimeltä Setä Tubettaa. Ensimmäiset videot latasin silloin omalle kanavalleni. Nyt sitten keväällä 2015 aloin rakentamaan tämänhetkistä päämediaani YouTubessa.

YouTube on tunnettu erittäin suosituista tubettajistaan tai vlogaajista, joista osa saa jopa elantonsa tekemällä YouTube-videoita. Parhaimmilla suomalaisille tubettajilla on yli 100.000 tilaajaa (subaajaa) heidän videoitaan katsotaan kymmenistä satoihin tuhansiin kertoihin.

Tässä muutamia suosittuja suomalaisia tubettajia:

Tämä on kuitenkin haaste niin markkinoijille kuin aikuistubettajille. Suosituimmat sisällöntekijät ovat nuoria, jotka tekevät sisältöä nuorille. Jos aikuinen alkaa vlogaamaan,  hänellä on yleensä edessä sisällöllinen dilemma. Jos yrittää tehdä “nuorten sisältöä” saa todella nopeasti feikin maineen. Jos taas tekee “aikuissisältöä” voi yleensä lähteä muutaman kymmenen tai sadan näyttökerran videoista.

Sama tilanne on myös markkinoijilla, jotka markkinoivat aikuisille. Miten tehdä YouTube-videoita, joita aikuiset tulevat katsomaan? Ei kovin helppoa.

Setä Tubettaa on minun henkilökohtainen testialustani. Kokeilen siellä erilaisia lähestymistapoja ja yritän ymmärtää, kuinka löytäisin katsojia videoilleni. Pitääkö minun rakentaa oma Setä-henkilöbrändi? Alanko tekemään haasteita, joissa syön pässin kiveksiä? Lähdenkö hakemaan vieraita, joita haastattelen? Pitääkö YouTubessa tehdä jotain muuta kuin muualla sosiaalisessa mediassa? Seuraavatko minua samat ihmiset YouTubessa kuin Facebookissa, LinkedInissä, Twitterissä, Instagramissa, blogeissa ja muissa sosiaalisssa ympäristöissä?

Tässä toistaiseksi tekemäni havainnot, joista voi olla hyötyä:

  1. Nimeä kanavasi niin että se muistetaan
  2. Pidä sisältösi ytimekkäänä
  3. Ole rento, liian virallinen näyttää kaupalliselta
  4. Ota mukaan muita ihmisiä kuin vain itsesi
  5. Älä tubeta liian usein, mutta älä myöskään liian harvoin
  6. Muista otsikoida videosi hyvin
  7. Kiinnitä huomiota videon näyttökuvaan
  8. Pyydä ihmisiä tilaamaan kanavasi

Miten aloittaa oma YouTube-kanava?

Se on itse asiassa aika helppoa. Jos olet jo liittynyt YouTubeen ja katsonut videoita, olet jo rekisteröitynyt ja voit vain aloittaa oman kanavan. Seuraat vaan ohjeita ja kanavasi on tuotapikaa käytössä.

Tärkeintä kanavan perustamisessa on nimi, sillä sinut löydetään kanavan nimen perusteella. Kanavan nimeämisestä olen tehnyt videon tuonne Setä Tubettaa -kanavalle. Eli mieti kanavan nimeä tarkkaan.

Seuraavaksi tarvitset videoita. Helpointa on käyttää omaa älypuhelinta. Niiden laatu on yleensä riittävä, ja uusimmissa puhelimissa on myös helppokäyttöinen videoeditointiohjelma. Jopa monet suosikkiblogaajat ovat siirtyneet älypuhelimella tekemiseen, koska se on niin helppoa. Toki, jos sinulla on kuvauslaitteita, mikrofoneja, valoja ja videoeditointiohjelma – saat isommalla vaivalla paljon hienompaa videota. Valmiit videot ladataan YouTubeen ja

Laitteistoa tärkempää on sisältö. Tee sisältöä, joka voisi kiinnostaa jotakin. Luultavasti joudut jatkamaan tekemistä tovin, ennenkuin sisältösi löydetään, mutta älä luovuta.

Kun olet saanut videosi palveluun. homma ei pääty siihen. Jaa videosi omille verkostoillesi, sieltä saat varmaankin ensimmäiset katsojat.

Sitten vaan toistoa ja kehittämistä. Jos (kun) saat palautetta, ota siitä kiinni ja paranna tekemistäsi.

Minä jatkan matkaani aikuistubettamisen ymmärtämiseksi, seuraa matkaani YouTubessa.

Ainiin, ja tilaa mut tuosta alta. 😉

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *