2015 – Suomen tärkeä vuosi

I CREATE FIRSTS.

2015 – Suomen tärkeä vuosi

January 1, 2015 Hyvinvointi Media Työelämä 4

Hyvää uutta vuotta 2015!

Tästä vuodesta tulee erittäin tärkeä vuosi meille kaikille, myös Sinulle. Listaan tässä joitakin tärkeitä asioita, joita on hyvä miettiä ja toimia omien valintojensa mukaan.

Poliittinen päätöksenteko. Meillä on keväällä eduskuntavaalit. On tärkeämpää kuin koskaan, että poliittista päätöksentekoa on ohjaamassa mahdollisimman paljon oikeanlaisia ihmisiä. Oikeanlainen ihminen on oman käsitykseni mukaan sellainen, joka on tarpeeksi rohkea tekemään päätöksiä, joilla muutetaan asioita parempaan suuntaan. Elämme yhteiskuntana suurta rakennemuutosta, josta selviäminen vaatii paljon radikaaleja ja rohkeita muutoksia.

Suosittelen kaikkia miettimään tarkkaan, kuinka rohkea päätöksentekijä äänen saava ehdokas on. Puolueen mielipiteen perässä peesaaminen ei riitä, pitää itse johtaa muutosta ja tehdä radikaaleja päätöksiä. Myös omien edessä.

Talous. Taloutemme on valitettavan pahassa jamassa. Talouden paranemista voi auttaa monella tavalla. Kotimaista kulutusta saadaan toki lisättyä hieman suosimalla kotimaisia tuotteita.

Paljon tärkeämpää on kuitenkin nostaa talouden kilpailukykyä ja tehdä se uusin keinoin. Kilpailukykyä Suomessa on totuttu parantamaan alentamalla tuotantokoneen kustannuksia, jotta saadaan parempi kate tai voidaan myydä halvemmalla. Tämä tie ei auta meitä mihinkään.

Paras tapa auttaa on kehittää kaikkia mahdollisia osia kaupankäynnin välineistämme, jotta niillä pystytään tuottamaan mahdollisimman paljon lisäarvoa niiden ostajalle ja käyttäjälle. Tarvitsemme hienompia, toimivampia ja helppokäyttöisempiä tuotteita ja parempia ja haluttavampia palveluja, jotka toteutetaan pitkälti parantamalla kaikkea tuotteen ja palvelun kokemukseen liittyvää.

Sinäkin pystyt auttamaan tässä lisäarvon luomisessa. Asiakkaana vaadi parempia tuotteita, anna rakentavaa palautetta ja kerro, miksi valitset juuri käyttämäsi tuotteen. Tuotteen tai palvelun käyttäjänä, pyri parantamaan kaikkia tuotteen ja palvelun osa-alueita siten, että asiakas kokee saamansa ainutlaatuisen hyvänä. Muista, että vertailukohta parhaalle kokemukselle on monessa kohtaa kansainvälinen, ei vain kotimainen.

Ja kyllä, myös julkiset palvelut pitää ajatella tällä tavalla. Jokainen asiakaskokemus pitäisi olla maailman paras.

Tulevaisuuteen vaikuttaminen. Kaikki valinnat joita teemme, olisi hyvä peilata tulevaisuuden kautta. Mistä ostamme sähkömme, mitä syömme, mihin käytämme aikamme ja kenen kanssa teemme asioita yhdessä. Tulevaisuudesta välittäminen on tärkeää, sillä valintoja tekemällä vaikutamme omaan, läheistemme ja maamme tulevaisuuteen.

Kannattaa miettiä, mitkä omista valinnoistasi rakentavat parempaa tulevaisuutta.

Oma hyvinvointi. Pidä itsestäsi ja sinua lähellä olevista ihmisistä huolta niin henkisesti kuin fyysisestikin. Lähiaikoina tarvitaan paljon huippukunnossa olevia ihmisiä. Hyvinvointi tarttuu, ja siitä hyötyvät kaikki. Jos tarvitset apua, pyydä sitä.

Minä en itse ole toteuttanut näitä kaikkia mainitsemiani neuvoja. Mutta pyrin olemaan näissä kaikissa vähän parempi vuonna 2015.

Yritän tehdä aika paljon sen eteen, että eduskuntaan valitaan mahdollisimman monta rohkeaa ihmistä. Talouden parantamista jatkan vaatimalla ja nostamalla hyvää ja lisäarvoa tuottavaa bisnestä esille vielä entistä enemmän. Tulevaisuutta pohdin päivittäin ja pyrin esimerkilläni parantamaan maailmaa. Oman hyvinvoinnin eteen voisin tehdä paljon enemmän – toivottavasti onnistun siinäkin.

Nähdään!

 

4 Responses

 1. Olen samaa mieltä – 2015 poikkeuksellisen suurten mahdollisuuksien vuosi tehdä rohkeita ratkaisuja parempaan! Rohkeat ratkaisut ovat aina tärkeitä. 2015 se kuitenkin on poikkeuksellisen tärkeää liittyen EU:n hankekausien taitteeseen – nyt on korkea aika saada hyvät hankkeet liikkeelle EU2020, 2030 ja 2050 tavoitteita ajatellen. Ne tavoitteet eivät ole vain sanahelinää – ne ovat tulevaisuuden aallonharjan suuntaviivoja. Tarvitsemme tulevaisuusorientaatiota enemmän kuin koskaan.

  Suomi on ketterä reagoimaan kokonaisena kansakuntana. Nyt, jos koska, olisi hyvän yhteishengen aika! Rohkeat valinnat vaaleissa, rohkeat valinnat kaikilla rintamilla, jokaisen arjessa – voimme voittaa yhdessä! HK 🙂

  • Kiitos Hilkka palautteesta! Ajattelitko itse tehdä jotain konkreettista?

   • Nyt on aika aatoksensa,
    sanasensa sanoa julki.
    Lauloa julki laulelonsa,
    viserrellä virkkehensä.

    Nyt aika takoa sampo,
    joka ikiselle omansa.
    Valaa voima voitehetta,
    uskoa uutta uupuneille.

    Koko kansa tarvitahan,
    toimehen tokenemahan.
    Tavan kansa loihtimahan,
    skaalaamahan samposensa.

    It’s time for action! Tunnelma muistuttaa Berliinin muurin murtumista. 2015 tuntuu merkittävältä taitteelta – niin Suomessa, Euroopassa, kuin laajemmin koko maailmassa. Mahdollisuuksia on monia. Yritän olla ujostelematta, avoin ja aktiivinen. Jokaisella on roolinsa, silloin kun on suurten muutosten aika. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *