Audi, Anna ja Emmat (Älä ala blogistanille)

I CREATE FIRSTS.

Audi, Anna ja Emmat (Älä ala blogistanille)

September 10, 2009 Digi Hyvinvointi Internet Media Merkinnät Mobile Politiikka Social Media Teknologia Työelämä Uutiset Uutiskommentit Varallisuuden hallinta 0

Kaikki tuntevat toki viimeviikkoisen kuhinan ja pöhinän aiheesta Esko Kiesi, Audi ja naiset. Ohessa sivuttiin hieman myös Anna-lehden roolia tapahtumiin.

Tuokin kohu oli jo laantumassa, kunnes ilmi tuli Anna-lehden puolelta tapahtunut toimenpide, joka tällä hetkellä nostaa päätään ensi blogeissa ja sosiaalisessa mediassa ja hetkellisesti jo valtamediassakin.

Kohun taustalla on Annan päätoimittaja Emma Koivulan ja blogaaja-viestintäkonsultti Emma Londonin välinen sähköpostikirjeenvaihto, jonka London julkaisi. Sisältö ei sinänsä ollut mitenkään erityisen negatiivinen tai positiivinen kummankaan osapuolen kannalta, mutta jostain syystä sähköpostin julkaiseminen ärsytti jotain tahoa Annan puolella.

Emma London nimittäin sai asianajaja Markku Varhelan lähettämän viestin, jossa kehotettiin poistamaan kyseinen sähköposti “enemmän vahingon välttämiseksi”.

Koska kyseessä ei ilmeisesti ole minkäänlainen rikos, on tuollainen juridista toimintaa huokuvat tahon yhteydenotto luonnollisesti erittäin häiritsevää.

Emma London käsitteli asiaa julkisesti blogissaan, ja nyt se on kaikkien huulilla (tai oikeastaan näytöillä).

Tästä tilanteesta on mahdollisesti nousemassa Lehtovaara-tyyppinen mainekriisi, jota ei tässä maailmassa voi taistella juridisin keinoin.

Jos Annan päätoimittajan käymä palautekeskustelu ei jostain mielestä siedä päivänvaloa, juristin vetäminen asiaan on viimeinen toimenpide sen piilottamiseksi. Emma Londonin blogi ei ole erityisen suuri lukijamääriltään (ennen tätä päivää) ja aihe ei ollut niin merkittävä, että se olisi levinnyt minnekään. Londonin omien kommenttien mukaan hän olisi voinut harkita viestin poistamista jos päätoimittaja Koivula olisi sitä itse pyytänyt.

Mitä tästä pitäisi oppia?

No ainakin sen, että uhkailemalla ei voi poistaa eikä mitätöidä jo tehtyjä ja sanottuja asioita. Ja sen, että ärsyttämällä ja uhkailemalla ketään ei saada hiljenemään. Ja sitten vielä sen, että nöyryys ja anteeksipyyntö toimivat paremmin aikaisemmin kuin myöhemmin. Ja sitten vielä sen, että kannattaa oikeasti olla kavereita muiden kanssa.

Kari A. Hintikka muistutti tuolla Qaiku-keskustelussa hyvästä sanonnasta: “Älä ala blogistanille”.

Linkkejä seurattavaksi:

Emma London – alkuperäinen sähköpostin julkistus

Emma London – kirjoitus asianajajan kirjeestä

Emma London – vastine asianajajalle

HS – Uutinen ja kommentit asiasta

Qaiku – asiantuntijoiden keskustelua aiheesta

Mari Koistinen – blogi aiheesta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *