Miten tehdä blogista suosittu?

I CREATE FIRSTS.

Miten tehdä blogista suosittu?

November 3, 2016 Digi marketing Media Social Media startup Työ & bisnes 0

Suosittu blogi. Maailma on täynnä blogisisältöjä. Mutta miten toimia, jotta yksittäisestä blogikirjoituksesta tulee suosittu? Helppoa kuin mikä. Seuraat vaan näitä ohjeita ja ole kärsivällinen. Kyllä se siitä.

Valitse kiinnostava aihe

Kirjoituksesi pitää olla tarpeeksi kiinnostava aiheeltaan. Jos kirjoitat jostakin sellaisesta, joka ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta ihmisiä, olet vaikean urakan edessä. Ei myöskään kannata valita aihetta, josta kaikki jo kirjoittavat, koska joukosta erottautuminen voi olla vaikeaa.

Tuttuja sanoja

Älä keksi liikaa uusia sanoja. Käytä samoja sanoja jotka ovat jo tuttuja lukijoille. Tässä auttaa google-haun haun ennakointi. Kun alat kirjoittaa avainsanoja googlen hakuun, ja sinulle näytetään ehdotuksia hauista – tartu niihin.

Kahden sekunnin sosiaalinen media

Kahden sekunnin sosiaalinen media on todella tärkeä asia myös kirjoituksissa, mutta erityisesti videossa. Olen tehnyt aiheesta videon, kuuntele se tästä alta ennenkuin jatkat eteenpäin.

 

Vetävä otsikko

Otsikkosi pitää olla vetävä. Kaupallinen media ei jatkuvasti käyttäisi vihattuja klikkiotsikoita, jos niiden teho ei olisi ylivoimainen. Valitse otsikko, joka herättää heti tunteita ja mielipiteitä. Käytä hyväksesi myös sitä tekstiä, joka tulee näkyville sosiaalisen median jaoissa. Päätös artikkelin kiinnostavuudesta ja siitä, kannattaako pysähtyä sen kohdalle tapahtuu tässä kohtaa.

Esimerkki

Edellispäiväinen postaukseni “Paskaa palvelua autoliikkeestä” aiheutti hurjan ryntäyksen, koska siinä sattui olemaan vetävä otsikko, tunteisiin vetoava otsikko ja sopivat sananvalinnat.

Parannettavaa siinä olisi ollut tuon kahden sekunnin sosiaalisen median osalta, koska kommentit ja jaot jäivät kohtalaisen vähäisiksi, edes sosiaalisessa mediassa.

Suosittu yhteenveto

Näillä yksinkertaisilla ohjeilla pystyt tekemään sisältöä, jolla on mahdollisuus nousta kiinnostavaksi. Lisäksi tarvitset kanavan tuon kirjoituksen löytymiselle. Usein se on tänä päivänä sosiaalinen media, jossa loppupeleissä ratkaistaan kirjoituksen suosio.

Onnea suositun blogipostauksen tekemiselle!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *