Vastuu Suomesta, kenelle se kuuluu?

I CREATE FIRSTS.

Vastuu Suomesta, kenelle se kuuluu?

September 15, 2013 Hyvinvointi Koti Media Politiikka Raha & valta Sijoittaminen Teknologia Työ & bisnes Työelämä Uutiset Varallisuuden hallinta 1

Kaikille alkaa varmaan jo hiljalleen olla selvää, että olemme yhteiskuntana suurten muutosten ajassa. Monille se näyttää kriisiltä, toisille taas mahdollisuudelta. Jotkut syyttelevät kaikkia muita ja eräät ovat vaipuneet synkkyyden tilaan. Yksi porukka yrittää kovin vielä väittää, että kyseessä on vain talouden suhdannevaihtelu, joka kyllä menee ohi ennemmin tai myöhemmin.

Kirjoitin aiheesta viimeksi keväällä, noin kolmannesvuosi sitten. Kaikki silloin kirjoittamani pitää edelleenkin paikkaansa, oikeastaan merkkejä on nähtävissä vielä enemmän ja konkreettisemmin. Neljässä kuukaudessa ei ole tapahtunut kovinkaan paljon, mikä on todella hämmentävää.

Nyt pitää tehdä jotain merkittävää. Pitää löytyä suuri määrä vastuunkantajia, jotka henkilökohtaisella panoksella ottavat vastuun Suomesta. Tarvitsemme maallemme lukuisia petterikoposia ja hannomöttölöitä, jotka tosipaikan tullen uskaltavat ottaa riskejä ja vastuun koko joukkueen menestyksestä.

Keväällä ehdotin Suomi-joukkueen perustamista. En ole moisesta vielä merkkejä nähnyt, mutta jossain on tämä työ toki voinut alkaakin. Jos jossain kerätään maailmanmestaruuteen tähtävää tiimiä, pitäisi se saada yleiseen tietoisuuteen pikapuoliin. Minä ainakin haluaisin kantaa oman korteni kekoon. Niin varmaan moni muukin.

Vaikka joukkue saataisiinkin kasattua, silti tarvitaan henkilökohtaista panosta. Pitää löytyä yksilöitä, jotka ottavat vastuun Suomesta. Päättäjiä, virkamiehiä, yrittäjiä, yritysjohtajia, ihan tavallisia ihmisiä. Jokainen meistä voi tehdä jotain yhteiskuntamme kilpailukyvyn parantamiseksi. Päättäjät ja virkamiehet voivat tukea säätelyn sijaan. Yrittäjät voivat tehdä oman firmansa tarjonnasta, tuotteesta ja asiakaspalvelusta paremman kuin kenelläkään muulla. Yritysjohtajat voivat toimia kuin yrittäjät,  ja lisäksi vaihtaa johtamistyylin tehokkuusjohtamisesta kilpailukykyjohtamiseksi. Jokainen meistä voi valita kotimaisia tuotteita niiden ollessa parhaimmillaan ja antaa rakentavaa palautetta kotimaisten toimijoiden tuotteiden ja palvelun parantamiseksi.

Tarvitsemme ihmisiä, jotka ottavat henkilökohtaisesti VASTUUN SUOMESTA.

Mistä SINÄ otat vastuun ja mitä konkreettista aiot tehdä?

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *