Poliittinen salaliitto

I CREATE FIRSTS.

Poliittinen salaliitto

February 19, 2015 Media Mindplay Politiikka 0

Nyt minä sen keksin.  Poliittisen salaliiton, jolla pääsee kahdessa vuodessa eduskuntaan, ehkä jopa hallitukseenkin. Tredikkäästi teen kuitenkin salaliitosta julkisen ja läpinäkyvän, jotta kukaan ei pääse minua siitä syyttämään. Here we go.

Screen Shot 2015-02-19 at 22.54.41

Vaihe 1. – Tilan rajaaminen

Tämä vaihe tapahtuu alkaen tästä päivästä. Eduskuntavaalien alla kaikki puolueet tulevat median ja somen avustuksella lokaamaan itsensä niin pahasti, että vaalien jälkeen kenelläkään ei ole enää hyvää mainetta ja laajaa kannatusta. Ihmiset äänestävät vaaleissa kuitenkin “vähiten pahaa” puoluetta ja ehdokasta – paremman ottaisi, mutta kun sellaista ei ole.

Tilan rajaaminen tapahtuu osallistumalla aktiivisesti keskusteluun ottamatta liian voimakkaasti kantaa asioihin, joista voi olla eri mieltä. Asiat, joista kokonaisvaltaisesti kaikki ovat samaa mieltä, kommunikoidaan voimakkaasti mielipiteinä ja aikomuksina… “Jos minä päättäisin…” jne.

Samalla listataan näitä keskeisiä ja tarpeeksi merkityksellisiä  aihealueita, joista voidaan olla vahvasti samaa mieltä enemmistön kanssa.

Tärkeää on korostaa koko ajan poliittista riippumattomuutta ja olla tasaisesti semi-kavereita kaikkien puolueiden edustajien kanssa.

Vaihe 2. – Tilan ottaminen

Tilan ottaminen tapahtuu välittömästi vaalien jälkeen. Valitaan kerätystä listasta muutama sellainen asia, jotka jäävät hallitusneuvotteluissa sopimatta tai epäselviksi, mutta ovat kipupisteitä kansalle.

Tilan ottaminen tapahtuu keräämällä näiden kipupisteiden ympärille ei-poliittisia yhteisöjä, joissa aletaan tekemään asiantuntemuspohjaista roolin luontia. Konkreettisia, yhteisön mielestä tärkeitä toimenpiteitä kerätään ja niiden ympärille luodaan tahtotilaa yhdessä voimakkaimmin tuntevien kanssa.

Tätä jatketaan, kunnes itsensä liannut poliittinen järjestelmä kaatuu ja aletaan valmistelemaan ennenaikaisia uusia vaaleja. Tämä voi tapahtua noin vuoden päästä.

Tämän vaiheen lopussa vaikutetaan ja ollaan mielipidejohtajia 4-6 isossa aihepiirissä, joita systeemi ei ole kyennyt ratkaisemaan.

Vaihe 3. – Ketterä haltuunotto

Kun aletaan uusien vaalien järjestäminen, ilmoitetaan “kansan noususta” ja “uudesta politiikasta ilman puolueita” – kärjeksi nostetaan nuo 4-6 aihepiiriä, ja sieltä ehdokkaiksi nostetaan karismaattisia, intohimoisesti omaan aihepiiriinsä paneutuneita tyyppejä, jotka eivät kuitenkaan edusta mitään poliittista ääripäätä. Kyseessä voi olla täysin uusia politiikassa tahrautumattomia tyyppejä tai jo aikaisemmin jonkun aihepiirin parissa kunnostautuneita, virkaiältään kohtalaisen nuoria toimijoita. On hyvä, jos mukaan saadaan tasaisesti eri puolueiden edustajia.

Tällä ei-poliittisella puolueella mennään mustana hevosena vaaleihin. Sosiaalinen media hoitaa näkyvyyden jos media ei auta, ja kyllähän se median siinä tilanteessa auttaakin.

Loanheittoyritykset torjutaan yksiselitteisesti vetoamalla “vanhaan poliittiseen peliin” viime vuosisadalta ja kääntämällä keskustelu aina omiin aihepiireihin, niiden konkretiaan ja asiantuntemukseen aiheesta.

Tällä systeemillä tavoitteena 10-15% kannatus ja merkittävä rooli eduskunnassa ei-poliittisena puolueena.

Vaihe 4. – Sisäänmeno

Uusien vaalien hallitusneuvotteluissa lähdetään tarjoamaan asiantuntemusta näillä 4-6 aihepiirillä ja hallitukseen asiantuntevia ministereitä. Koska puolue ei voi olla ei-poliittinen, sitä voi kutsua vaikka uuspoliittiseksi, joka ei poliittisella kartalla ole missään. Asiat, joihin ei ole asiantuntemuspohjaista ratkaisua, ei oteta mitään kantaa.

Tässä vaiheessa on myös oletettavaa, että puolueesta tulee eduskunnassa vaa’ankielipuolue, erityisesti jos  vasen ja oikea laita ovat blokkiutuneet ja vaativat äänestäjiä valitsemaan laitansa.

Tällä mallilla saadaan vallattua merkittävä valta-asema poliittisessa järjestelmässä ja omat toimeenpanevat ministerit valittuihin rooleihin. Kun nämä roolit toteuttavat määrätietoisesti omia tavoitteitaan, voidaan päästä keskimääräistä parempiin tuloksiin ja sillä lunastaa lisää suosiota. Jatkossa tällä järjestelmällä voidaan valita lisää yleistä tahtotilaa noudattavia aiheita ja lähteä toteuttamaan niitä ja näin kasvattaa suosiota.

Voilá! Täydellinen poliittinen salaliitto!

Disclaimer: Tämä teksti on täysin kuvitteellinen skenaarioharjoitus. En aio itse tehdä mitään toimenpiteitä asian suhteen, enkä neuvo kenenkään muunkaan käyttävän mallia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *